5 bulan belum merangkak

assalamualaikum. saya ada kemusykilan, ramai yg tanya saya kenapa ank saya umur 5 bulan belum pandai merangkak. tpi hanya boleh berpusing buat tummy time sahaja.. boleh saya tahu umur berapa untuk merangkak ya? 😅😅 agak kecik hati bila ramai ckp anak saya pemalas. alhamdulillah baby saya sihat. cuma makcik2 bawang sahaja suka tanya soalan mcm tu😅😅

4 Balas

aiyooo awalnya 5bulan nak merangkak.. jawab je balik..kalau baby sy rajin dia pandai bercakap dah ni, silap2 boleh membaca/hafal sifir.. xlama masuk u dah buat degree master phd..pastu sis bukak buku pink,ada perkembangan anak2 ikut bulan..kalau ckp lagi pemalas,angkut itu olang pegi cek up baby jumpa doktor..yela masalah besar jugak,takut baby mmg betul2 pemalas..haha..nyampah tol org suka cop baby ni mcm2..

ank sy 5 bulan baru mengiring sis, tiap budak x sama perkbangan nya.. ada cepat ada lambat.. selagi ikot graf ok jekk.. cepat2 sgt pon x elok jugak..

ank saya 7 bulan baru nak merangkak. sblm2 ni pusing2 meniarap saja. rileks ya.

5 bulan tu meniarap je sis. Awal sgt 5 bulan dah merangkak😂