Baby merangkak umur berapa ya mommies?

Baby saya dah 7bulan tapi belum merangkak. Baru start angkat bontot je tapi mil saya cakap tu bukan tanda nak merangkak. 🥲

2 Balas

hi sis,jangan risau anak saya sebelum dia pandai merangkak pun ,1st step dia sama macam anak awak,dia akan angkat bontot dulu,lepas tu akan mengundur kebelakang/kedepan,lama sikit dia baru dia guna 2 tangan untuk support dia..lepas tu sekarang dah laju merangkak..

ank sy Dari 7 bulan duk angkat dada ngn punggung..ni dah 8 bln x merangkak lg.tp die suka nk memanjat Dari duk merangkak sampai nngs2.arap ank x skip merangkak..penting tu.mugkin lmbt sket kot xpe sabar mnnggu