Tunggu Atau DNC?

Assalamualaikum n hai, Pagi tadi pergi cek pakar. Usia kandungan sepatutnya 7w. Doktor pakar cek dua kali. Scan perut n dari bawah. Doktor kata hanya ada kantung shj. Spttnya 7 minggu dah ada heart beat. ? Doc suggest utk tgu seminggu lg n dtg scan or buat dnc terus. Kawan2, saya ada harapan tak lagi klu tgu seminggu lg? Agak2 akan ada baby tak dlm tu? ? Ni first pregnancy saya ? Mohon pendapat.

Tunggu Atau DNC?
74 Balas

Mcm saya ari tu sptot usia kndungn 10wk... ni tggu ari khamis nk repeat scan... moga dprmudah kn

Insya Allah ada harapan sis. Jangan fikir yang bukan2. Sy pun 8minggu bru nampak ..tu pun kecik.. 😊😊

5y ago

Terima kasih sis. Hopefully ada 🤲😢

Wa'alaikumussalam sis ..jgn risau tinggi la seminggu dua lagi ..da la heartbeat .. bykkan bdoaaa ..

Tggu lg 1 week.. insyaAllah ade rezeki utk awak n hsbnd.. semoga dipermudahkan 💕

5y ago

InsyaAllah, ameen ya rabb. Thanks sis 🤗

tggu dulu , kadang ii sbb awal lagi , saya hari tu pun 10week bru nmpk smua , hurm

5y ago

Heart beat pun tak dgr. Doc masukkan dari bawah utk cek Lps scan perut tak nampak. Mcm mana ya?

saya pon sama dlu. 7week scan ikut ats tk nmpk.. tpi scan ikut bawah,bru nmpk bby..

Sya dua kali scan..10w bru nmpak heartbeat sis..sabar yer..inshaa Allah xada ap2..

Insya Allah sis.. Kuatkn hati,ada rezeki utk ada baby sis,doa bnyk2 ye.

normal sis.. mmg permulaan nampak kantung je.. fikir bebaik lah yee..

insyaAllah sis. Allah tahu apa y terbaik untuk sis. Doa banyak2 ya ❤️