Tunggu Atau DNC?

Assalamualaikum n hai, Pagi tadi pergi cek pakar. Usia kandungan sepatutnya 7w. Doktor pakar cek dua kali. Scan perut n dari bawah. Doktor kata hanya ada kantung shj. Spttnya 7 minggu dah ada heart beat. ? Doc suggest utk tgu seminggu lg n dtg scan or buat dnc terus. Kawan2, saya ada harapan tak lagi klu tgu seminggu lg? Agak2 akan ada baby tak dlm tu? ? Ni first pregnancy saya ? Mohon pendapat.

Tunggu Atau DNC?
74 Balas

tu ggu dulu sis sy week 9 baru nampak ketulan darah 11 week dah nampak janin

Sama sama 7 weeks ada kantung ja. 9 week pulak. Scan baru ada janin

Insyallah ada . Sy dlu pun cmtu juga . Second scan ada jantung bby

Saya 7weej nampak kantung ...g scan 12week baru nampak baby

Doa byk², fikir yg positif shj. InsyaAllah. Ada tu nnt.. ☺️

Sy 8 minggu baru ade .. Biasa nye 8miggu ke atas baru ade heartbeat

Tunggu lagi seminggu awak. In shaa Allah ada rezeki tu. 🥰

5y ago

Hopefully 🤲😢

Tnggu seminggu.. insyaallah ad rezeki sis n husband

Bnykkan doa sis.. kadang2 kiraan period kita xsma..

Normal.. Slgi X trn darah isyallah ada..