Mengharapkan keajaiban

Assalamualaikum mommies, hari ni kalau ikut date 1st period sepatutnya dh 9w.. Tapi tadi scan kantung 6w + tak ada janin lg.. Doc suruh datang lg 2 minggu utk scan.. Doc cakap mungkin wrong date atau gugur?.. Sepanjang ni sy langsung tak ada pendarahan.. Ni 1st pregnant sy selepas setahun lebih menunggu.. Lepas 2 minggu kalau kantung tetap kosong doc suruh cuci.. Ada x yg pengalaman sama dengan sy..tolong doakan ada keajaiban utk sy??

14 Balas

Saya ada pengalaman macam sis juga. Period last pada 24/10/19. Tapi bleeding pada 2/1/20. Bila scan doktor kata ada kantung saja. Scan waktu tu about 10 weeks. Masa tu dah bleeding. So doktor minta repeat lagi 2 minggu akan datang. Tak sampai 2 minggu sebab bleeding teruk + sakit lebih dari sengugut. 5/1/2020 saya pegi KK. Bagitahu nurse saya bleeding, mereka uruskan saya dulu langkau semua pesakit yg kat KK haritu. Ambik darah, test urine. Pegi blok Ibu dan Anak. Doktor scan kata sudah gugur. Bermula dgn spotting sikit2 dari pagi. Petang tu masyaAllah berketul ketul darah + sakit sangat. Sis, moga Allah jaga semuanya baik baik❤