hilang mood megandung

Assalamualaikum mom to be.. Sy cuma nk kata² semangat dari ibu² semua sy dpt tahu mengandung masa 4w masa tu haapy sgt walaupn rezeki yg x dirancang tiba² mood sy down bila scan buat kali pertamanya masa 7w dr ckp nmpk kantung ja terus sy rasa mcm xda mood nk happy sy takot kecewa lg ya.. Sy tahu awal lagi.. Tp kuat naluri keibuan sy ckp yg ank kali nie x kn jadi.. Sy cuba tepis perasaan yg x elok tp tula still x boleh.. Tlg ya ibu² bg kata² semangat kt sy untuk sy fikir yg positif pasal kandungan kali nie. Tp sy x try scan klinik luar lagi sekarang cuma bergantung pada kk sahaja

24 Balas

Wslm sis. Jgn pernah putus doa. Kalo mmg rezeki Allah nak bagi, insyaAllah baby akn membesar dgn baik. Mcm sy skrg ni masih menunggu lagi.doktor asyik kata x jadi and akn gugur.sgt2 sedih. Mmg rasa down. Tp bila pikir balik, Allah dh tentukan semuanya. Dia nak kita usaha and doa kt Dia je. Pada masa yg sama kita kena redha dgn ketentuan Allah. Yg bagi rezeki anak smua ni kerja Allah. Yg penting jgn pernah lupa kt Dia and mohon yg terbaik. 😊😊😊😊 Kalau ade masa, rajin kan bangun solat malam. Allah suka hambaNya yg mengadu minta pertolongan Dia. Sy doakan sis dgn baby semuanya sihat walafiat.baby besar dgn baik sihat sempurna.aminnn 😊😊😊😍 kalau boleh pergi je dkt hospital or klinik yg ade buat scan gynae. Kdg2 scan dr bawah akn nampak. Yg penting kita ikhtiar

insyaALLAH, semuanya dipermudahkan. jangan fikir bukan bukan yeaa awak. saya macam awak laa fikir bukan bukan, saya tak pernah scan lagi. macam macam saya fikir kandungan kuar rahim semua. Takdi nekad pergi scan dan redha kalau apa apa terjadi. Alhmdulilah, walaupon xnampak bentuk dia lagi, doktor kata ada kantung dan dalam kantung ada denyutan. situ jugak saya menangis. jangan fikir bukan bukan yea. saya sampai skrg saya tak percaya saya mengandung, 1 tahun saya tunggu akhirnya ALLAH bagi rezeki tanpa di duga. sabar yeaaa, yang penting jangan fikir bukan bukan, nanti effect kandungan

waalaikumussalam sis jgn fikir bukan2 ya..sy dlu first pregnant,gugur sbb blighted ovum,tiga kali scan,smua xnmpk baby..sy redha..alhamdulillah skrg ada rezeki pregnant lg,masa first scan pon,7w,nmpk kantung je..allah je tahu mcm mna sedih tu..sbb tringat pngalaman first..dr suruh tggu dua mggu,scan lg,masa dua mggu tu mcm2 sy buat,doa jgn putus,solat hajat mntk dgn Allah,alhamdulillah,scan masa 9w dh nmpkbaby ng heartbeat..mnangis sy dpn doktor tu..hehe sis kna sntiasa positif ya..insyaAllah ada rezeki..

satu jew blh ckp sis.. kalau sis kecewa adakah akn baik utk sis n baby.. cntoh baby tuh dh betul2 ada.. tp sis plak y down.. kesian baby nt.. sis sya pom prnh gugur... tp sya ttp usaha n kuat.. n kawan sya 5x gugur sis.. smpai dia betul2 giveup.. tp dia x mgalah.. Alhamdulillah skrg kawan sya 7month n sya 5month.. syukurlah sis sekrgnya kita blh mgndung.. bbndg ibu2 y lain x lnsg x dpt rasa mgndung.. sis lena yakin n kuat.. suppprt your baby.. apapom byk bserah pada Allah.. 💪💪💪

Saya 6w scan, nampak kantung sahaja..hitam, takde dot pun dlm kantung..tgok kawan2 lain ada dot panggil yolksac.. kantung tu pun umurnya 6w4d ikotkan mesin scan.. maksudnya kalau saya pergi scan 7w pun mgkin masih nmpak kantung..positif je sis.. next scan 9w5d, nampak janin dlm kantung dan ada heartbeat..😍 Insya Allah semua nya baik baik

Hi sis.. please think positive.. sy hr tu pun 6/7 weeks just ada kantung, belum ada heartbeat and ada bleeding lepas baru 3 hari dapat tau sy pregnant.. risau jugak, tpi doc suruh 2 minggu lagi scan.. 8/9weeks baru nampak baby and heartbeat 🤗 💜

Sy pon mcm awak scan 7minggu xnmpk ap2..scan 8minggu bru nmpk bby ngn jntung.. Skrg dh 22 minggu dh Alhamdulillah bby sehat aktif sngt..

Sis jgn sedih sis, sy pham perasaan tu,sis kena sentiasa positive, sentiasa berdoa pd allah insyaallah sis akan tenang, dont give up!!

Hi sis.. I pon 7 weeks nampak kantung jer.. Xpe next on 10 weeks cuba scan lagi.. InshaAllah jantung baby akan nmpk. Dont worry be happy..

Fkir positive sis.. biasala Tu baru 7wk smua pun nmpk kantong je.. tnggu la sbulan lebih lg lpas Tu scan balik... Bnykn bdoa...