Ibu yg usaha untuk bg sepenuhnya susu badan

salam...sy cuma nk luahkan perasaan..sy baru habis pantg ank kedua,dan pertama kali dpt merasa menyusu badan.. sy jd down bila ada org ckp,ank sy menangis sbb susu sy kurang dan suruh bg susu formula..sdangkan ank sy menangis,sbb nak berak.. tp sbgai naluri ibu,sy tahu ank sy ckup mnum sbb dia sedawa,kdg2 susu meleleh keluar dari mulut..tmbh lg,bert ank sy naik... mcm mana,nk hindarkan perasaan negatif yg dtg dari org sekeliling mcm ni...

1 Balas

abaikn. n always be positive. sbb nk susu badan ni, byk guna tenaga, jd sis kena selalu positif. klau sis stress, cuba tangan silang dada, tepuk bahu. istighfar,nme dia bitterfly hug. pk untuk kbaikn anak. sbb susu ibu ni, antibodi utk ank. tak semua org ada susu badan. jd sis kira beruntung. mnx support suami ye. cukup suami je yg support kita, org lain tayah ambil pusing