Air mata bertakung , kulit sensitive

assalammualaikum .. Sy nk tnya kt dlm ni ad x yg sama mcm ank sy... Sy dh x tahu nk sapu ap lg dekat anak sy.. Doc bg ubat sapu pn x jalan.. Doc ckp exzima.. Tp ubat yg doc bg x berkesan.. Ad x yg sma mcm ni.. Ap korang sapu dekat baby korang.. Tlg share please .. 😶

Air mata bertakung , kulit sensitive
4 Balas

Anak sy pun jenis mata berair mcm ni. Lama2 kulit area mata tu jd mcm kering, menggelupas. Tp sy guna “nano perak” kak ipar sy ada jual. So far skrg anak luka ke, kena gigit nyamuk ke, ruam ke mmg sy spray nano perak tu je. Sy bukan nak jual barang hahaha tp mmg sy beli 2 botol dah. Masa bersalin pun spray nano perak tu di tempat jahit bawah. Alhamdulillah sembuh. Nano perak tu bukan ubat tp mcm air yg disuling kot? Kalau puan nak details boleh contact sendiri ye sbb sy pun tak reti explain hihi tp bg sy mmg berkesan la. ‎View this item on WhatsApp: https://wa.me/p/5681294231946805/601113377433 ‎Price: RM 40.00 ‎Description: Larutan perak yang sudah lama diamalkan oleh orang dulu-dulu untuk rawatan pelbagai penyakit inshaaAllaah, boleh refer gambar ‎

Anak saya pun samaa muka badan dan kepala . Dh sapu macam macam tak jalan juga naik makin banyak bila anak asik garu smpai keluar air bisa . Lepastu kakak ipar punya kakak anak dia exzima so dia suggest cream yang dia beli dekat farmasi cinaa dari sabah . Pkai seminggu terus hilang skrg tinggal sikit sikit je . Cuma ank saya dia dh biasa garu muka kepala dia so akan merah balik tpi nnti hilang lagi

Maaf. Saya tak berani nak suggest untuk baby. Saya sarankan awak ke klinik pakar kanak-kanak atau pakar kulit. Anak saya pernah kena masa baby. Paediatrician bagi cream dan sabun mandian.

anak sy punya dekat dagu, sy pakai krim ni..cepat sembuh...x la cepat sangat..tp ada kesan laju sembuh drpd x letak langsung..