hilang kn demam Kuning..

assalamualaikum ibu² smua ..Nak tnya apa tips nak turun kan kuning bby .. dah cuba mcm² ? tapi masi jg atas 200 ..kecian bby balik² kna ccuk Siapa tahu nak guna apa lgi ??

36 Balas

Org kata kalau nak cepat turun kuning baby kerapkan bagi susu..setiap 2jam bagi susu..sbb kuning keluar melalui najis & urin..dulu sy x tau yg susu formula berkesan jg cepat turunkan kuning sbb sy dari awal memang x banyak susu badan so sy mix bagi susu kat baby tak sangka pula kuning baby cepat turun..dan paling penting jaga pemakanan juga..jangan makan makanan yg panas contoh halia, jamu..ini akan meninggikan lgi kuning baby utk yg susu badan la..sy dulu lepas bersalin x ada la nak mkn jamu² ni..halia semua tu sbb mama sy dah pesan awal² nti kuning baby lambat turun..mama sy ckp mandi mandian herba sja..harap pengalaman sy ni membantu 😊