JAUNDICE bby

anak sy prolonged jaundice , 2 mnggu lbih hampir sbulan . so frst bby kena ambil darah utk cek fungsi hati , syukur tdk ada msalah . tpi kuning masi tinggi . 122 meningkat . sblum ni 113 . lpas tu dlm 4 hri ambil darah lgi utk cek bby ada tumor ke tak . bby mmg sgt kerap kncing berak tpi kuning masi tggi . tiba2 trgerak hati , sbb sy prasan bby kuning bdn mcm pnas kan . mcm demam . jadi dlm sehari sy kerap basuh muka bby dgn air paip . bukan dgn air suam tpi dgn suhu air paip biasa tu . lps 4 hrii kluar rsult yg kdua , syukur turun pegi 65 . then bby tk paya cek kuning daa .. ini just petua dri sy yg brminat nak cuba , buatla ..

1 Balas

Betul, jaundice ni ibarat demam. Boleh cuba ya mommies. Jangan ikut tips yg suruh baby minum/makan anggur la kelapa la. Tu KARUT, keperluan baby newborn SUSU sahaja.