hilang kn demam Kuning..

assalamualaikum ibu² smua ..Nak tnya apa tips nak turun kan kuning bby .. dah cuba mcm² ? tapi masi jg atas 200 ..kecian bby balik² kna ccuk Siapa tahu nak guna apa lgi ??

36 Balas

Jgn cuba semua petua pelik2. Awk minum air delima bnyk2. Kerapkn mnyusu badan. Jaundis da jd benda yg smua baby akan lalui. Kalau awk xkisah nk bagi susu formula, bole la try. Cpt turun. Jaundis akn turun melalui urin baby

Sy bagi baby mandi pakai serum mandian nuraz, mmg cepat turun kuning.. Banyakkn menyusu baby juga biar kuning cepat keluar mlalui kencing & najis baby.. Elakkan makan halia & segala jamu juga kalau baby masih ada kuning 😊😊

Sis banyakkan menyusu baby secara kerap, make sure baby membuang, saya ada try mandikan baby dgnnair rendaman kucai. Rendam kucai tu pastu mandikan baby mcm biasa. In sha Allah smua baik baik. Amin amin yarabbal alamin.

Waalaikumussalam. Kerap kan menyusu baby. Sejam sekali kejut baby untuk menyusu. Mama jangan stress2, doa bebanyak kuning anak cepat turun. Jangan bagi bukan2 dekat anak, baby takleh makan lain selain susu ibu@susu fm

Kerapkan bf.. tp jgn bg direct, bg guna botol.. sb bile bg direct baby isap kejap n then tdo. Jd berak xbyk..sb tu kuning tinggi lg. Klu bg botol, baby akan nyusu byk. N berak pun akan byk. Cube la ye sis..

bagi susu badan . kalau tak boleh usaha kan formula. baby kuning kena banyak minum susu. pastu dia susah nak bangun. usahakan juga bangunkan baby selang 3 jam. kalau dibiarkan tidur lagi tinggi kuning dia.

Try bagi susu badan secara konsisten, kalau baby tido pon kejutkan juga untuk bagi susu...ibu pon perlu makan makanan yang sihat untuk bagi sumber susu yg trbaik buat bany

Anak 1st sy dlu pena buat anggur titiskan dlm mulut bby, tp mesti anggur hitam je..org ckp dgn sy lah, dgn bg minum susu kambing ori, daun kucai x sesuai untk ank 1st sy

Sya nurse ckp stop dulu makan halia, semua rempah2.. bykkn bagi susu dkt baby.. dan buat masa ni sya stop bagi bf dkt baby.. Bagi fm jer..

2y ago

kalau boleh jangan stop bf nanti susu kering.. syg susu..boleh campur xde masalah..

2nd bby sya kali nie susah tul kuning nk turun.mcm2 cara try tapi x menjadi juga.last2 sya campur bf dgan susu fm.baru nmpak kuning menurun.

5y ago

aa..bg susu fm dlu.pastu selangkn dgn bf.