hilang kn demam Kuning..

assalamualaikum ibu² smua ..Nak tnya apa tips nak turun kan kuning bby .. dah cuba mcm² ? tapi masi jg atas 200 ..kecian bby balik² kna ccuk Siapa tahu nak guna apa lgi ??

36 Balas

Saya amalkan semuaa petuaa org kasi, xde satu pun yg menjadi. 🙂bagi anggur lah, mandi daun itu ini lah, makin naik bacaan. Lg satu, sebenarnya mandi mandian kuning kat kedai cina ke, mandi sirap ke, daun inai ke bukan ke menambahkan kuning pada badan baby lg? Sbb warna bende2 tu terang2 kuning atau merah. Saya mandikan makin naik kuning anak saya. Last2 terus ikhtiar lain. Bagikan aje susu fm. Sbb susu bf xboleh. Saya kene bf jaundice. Alhamdulillah terusss turun mendadak kuning anak. Ingat sis, petua yg org kasi tak semuanya kene pada anak kita. Ade yg buat menjadi. Ade yang tidak. Jd jangnlah kasi anak bukan2 sbb dia masih kecik lg. 🥰🥰

5y ago

Kan sis. Kita ni bukan xnk cuba. Bila cuba memacam bende mcm xde perubahan. Kita jadik mak pon stress. Adoi. Last2 suami saya yg suruh sy stop bg anak mcm2 bende sbb kesian. Dia jgk yg suruh tukar susu. Alhamdulillah legaa sesangat waktu tu. sabar bebanyak ye sis. Klu org kasi petua memacam iyekan ajelah. Hehehe. 😅