Usia Tak Cukup Bulan

Assalamualaikum hai semua mummy tersayang ?. Alhamdulillah saya selamat melahirkan baby boy pada 21/2/2020 secara normal dgn seberat 1.4 kg. Tp due baby 24/4 . Tp baby nak keluar tiga month awal . Setiap hari pergi ke hospital untuk melawat NICU sebab baby masih premature dan pramatang . Alhamdulillah sekarang berat baby 1.56 kg dha. Road to 1.8 kg untuk baby keluar dari hospital kalau sihat. Tp baby sy kena masuk tiub sebab darah rendah dan bernafas tak cantik jadi gunakan dengan mesin bernafas. ?. Doakan kesihatan saya dan baby ye mummy semua tersayangg ☺️❣️❣️.

Usia Tak Cukup Bulan
189 Balas

Alhamdullillah..doa banyak². InsyaAllah semua baik² aje. Baby sy prem 28 minggu. Emergency czer. 56 hari kat nicu..pantang pon macam tak pantang. Sekarang masih follow up dengan hospital..baby prem kuat,sebab tu parents pon kena kuat.. Sedih macam mana pun, jangan nangis depan anak. InsyaAllah Allah tau apa yg terbaik untuk kita.

Kuat kn semangat k.. Ank sya yg ke 3 pramatang.. 31minggu dlm kandungan, czer..pompuan berat 1.5kg,jantung berlubang besar siling 50sen,28hari dlm incubator sbb berat bdn turun ke 1.34kg..42hari berpantang dlm hsptl.. Alhamdulillah skrg da umur 2thn7bln..tapo maC review pakar kanak2 la..

semoga cepat sembuh..kami doakan semoga anak awak kuat..anak saya lahir 33 weeks berat 1.8 shja..alhamdulillah 2 minggu je dlm nicu..mgkin awk blh mnta katil utk awk stay at hospital..sy dulu mnta katil sbb nk pantau anak saya lagi dkat..seorang ibu mesti disisi anaknya kan??

4y ago

awk cuba la minta..so xla pnt ulang alik..btw awk beranak kt hospital mana ye??

Allahumma Aamiin ya Rabbal Alamin 🤲🏼 semoga Allah memakbulkan setiap doa2 awak, dan rakan2 disini agar anak awak cepat sembuh ye.. jaga diri juga ye, jaga pantang, semoga baby kuat selalu dan dipanjangkan umur serta sihat walafiat.. Aamiin ya Mujib 🤲🏼

Sama mcm sy, bby keluar awal dari deu.sepatutnya deu 11/5 tp keluar 11/3 (31 week 2day) berat bby 1.57kg.. baru dishange wad seminggu berat 1.89kg.sebulan lebih bertapa di wad.. alhamdulillah bby boy sihat. Esok timbang berat di klinik kk.. hope naik 2kg..☺️

Semoga anak sis cepat sihat dan boleh balik jumpa mummy dia ☺️aamiin.. Sy pun rasa apa yg sis rasa, sbb anak sy pun kt hospital lg dari brsalin (31/3) smpai skrg sbb susah nk bernafas.. 2 hari skali pegi tgk. Moga2 Allah beri kesembuhan buat anak kita 🤲

stay strong mummy. Jgn nangis depan baby. always say positive words to baby. and keep breastfeeding. and make baby happy. don't let baby cry also. sebab kalau baby nangis nanti berat dia boleh Turun. kalau boleh feed baby every 2 hrs. all the best mummy

Moga dipermudahkan semua n cpt sembuh.. Sy pn bersalin awal gak 8/2,iktkan due 14/4..secara czer n berat 1.49kg, baby gurl..n baby sy still kt NICU.. sbb da lebihan cecair d kepala n akn d operation.. Doakan baby sy ibu2 smua

3y ago

Semoga Sis dan Baby selamat lancar dan dipermudahkan segalanya... Allahumma Amen

Semoga membesar dengan sihat ye baby.. Dulu sy pun pernah bersalin anak premature berat 1.45kg je 28week.. Alhamdulillah skrg dah 17thn.. Semoga sis kuat ye.. Selalu ajak baby bercakap yg baik2 ye sis..

Sama lah dengan saya , due 13/4 tapi baby nak keluar 29/2 (tahun lompat) 😅 Alhamdulilah baby sihat sempurna dah nak masuk 2 bulan .. semoga anak sis sihat dan kuat . Aamiin 🤲🏻