Baby Premature

Alhamdulillah saya telah selamat melahirkan baby boy pada 15/11/19. Doakan baby boy kuat. Sekarang ada Nicu sebab lahir tak cukup bulan 34minggu 1hari.

20 Balas

Alhmdulillah..tahniah sis..😍😍slmt brpantang....sy pn ada bby prem 😉✌lahir bln 6 ritu... Pd 34minggu ..berat 2.1kg stay dkt nicu selama 17 hari.. in shaa Allah bby sis kuat..biasa doc pakar kata ank pling kuat adalah bby prem sbb dorg berjuang tuk jd kuat bg teruskn idup.... mcm Bby sy la ni alhmdulillah dh umo 5bln n berat 6kg dh.. 😉✌in shaa Allah bby sis pn akn kuat juge.. aja2 fightimm✊🔥mg d pmudahkn segalanya...aamiin..... In shaa Allah jika sis kuat..bby sis juge akn kuat... U can do it mommies.. ✊🔥

4y ago

Aamiin...

Alhamdulillah.. Tahniah selmt berpntg. Semoga Allah permudhkn urusan sis ye. Saya pn 34w 2d berat ank 800g. Sekrg sihat dh.anak pertma sy berumur 6tahun dh skrg 😘yg second 1.15g bert lahir 36w . Berumur 4tahun skrg. Now prgnt ank ke 3. Doakan sy jga ye sis 😘😘

Congrats! Stay positive all the time ye mak. Mak doa je banyak² untuk baby. I pun pernah lahirkan prem 32weeks (1.8kg). Sebulan di NICU. Alhamdulillah sekarang my little preemie dah nak masuk darjah 1 pun 😇

4y ago

Thank you. Ya semoga kita terus kuat n baby cepat sihat. Berat badan turun dan masih pantau kuning baby.

Pd 11 mac 2019 saya pun lahirkan baby prem 34w dgn berat 2.68kg. Masuk nicu juga sbb kategori prem dan jaundis. Saya diinduce kerana masalah uri skrg alhamdulillah baby sihat dan aktif.

4y ago

Semoga anak kita terus membesar dengan sihat dan kuat. Semoga dipermudahkan urusan sis juga.

Jgn risau. InsyaAllah sihat. Saya pun lahir tak cukup bulan. Alhamdulillah saya membesar dgn sihat tanpa sebarang penyakit. Skrg saya tgh mengandung anak sulung saya

Sy br seminggu melahirkan baby prem..35weeks 1.6kg..lahir awl mslh darah tinggi..sedih jugak sb msa scan doc ckp 2.1kg tp lahir xspai.Doakan baby sy cpt sht dn dpt kuar dr nicu

4y ago

Semoga kita dan anak kita terus kuat. In shaa Allah baby prem kuat.

Tahniah sis...ank sy yg first pn prem jgk 950grm...alhamdulillah skrg da 2y5m dah...fikir yg positif je.

4y ago

Terima kasih. Ya fikir yang positif.

Sis boleh join group di fb baby premature malaysia..inshaallah anak2 prem ni kuat bagaikan juara 😁

4y ago

Ya terima kasih. Mudah2an anak saya membesar dengan sihat dan sempurna

Sya pun ada baby prem. Don't worry mummy, baby kita ni kuat

Alhamdulillah tahniah sis..baby sis kuat cm ibunya...semoga Allah permudahkan urusan sis

4y ago

Aamiin Allahumma Aamiin. Terima kasih ❤