Period or Pregnant

Assalamualaikum ,hai . saya nak tanya .. test pertama . hari pertama saya sepatotnya period . xnaik pn double line . hari kedua saya dah lewat period . saya check ,naik double line ... perut saya selalu senak dan memulas je,mcm sengugut .. adakah saya pregnant? .. thankyou *firstbaby

Period or Pregnant
35 Balas

Sma sis bakal anak 1st juga, sya pun mengalami kes yang lebih kurang sama. Tapi kes saya, 6 kali try pregnancy test -ve je, test yang ke-7 tu double line tapi samar2 je line kedua tu. Last2 pergi klinik cek, syukur +ve. Sekarang dh masuk 11 minggu 1 hari 😁🙏😇

4y ago

Aminnnn

Try lgi check smggu depan..sbb saya lmbt 3 hri pun samar2 ,tidak puas hati 5 Hari kmdian..sya buat lgi still sma Naik 2 line tp line ia trng skit dr yg first..jdi Saya tggu mggu depan nya lgi br Naik line terang..

4y ago

ohh baiklah

Nak tahu paling tepat +ve atau tak, selalunya check masa kencing pertama. Means bangun subuh tu kan nak kencing. Test yang itu inshaAllah tepat.. kalau nak lebih tepat, terus pergi checkup je dkt klinik.

4y ago

tu lah . nanti 6week baru nak check sekali scan..huhu

Mula2 sy test pun naik samar2 rasa mcm xpercaya sy pregnant .. Pada hari sama g klinik test lg sekali terang.. Penting utk jg diri di awal kehamilan.. Taniah!!

4y ago

Sebelum tau pregnant tu ada jgk.. Rasa perut mcm sengkak sgt terutama lps mkn. Rs cepat penat..

Ank second sya mcm ne first cek just 1 line jer...skli esok nya cek lg dh jd 2 line tp kabur2 lg nmpk skli cek kt hsptl Alhmdulilh positive pregnant...

positif tu sis .. tahniah .. nnty smnggu mcm tu test lagi . sye pon sama .. 4 kali test .. kali ptama,ke 2 ta nmpk,ke 3 samar2 .. yg ke 4 baru nampk 😆

4y ago

ohh . hahahah . nanti lepas period 7 hari . saya double check lagi

Yes pregnant lah tu. Untuk confirmkan lagi pergi cek 2 hari selepas tu. Warna tu confirm terang dua ii. Selamat ya awak preggy tu.

4y ago

aamiin .. doakan saya ye sis . teringin sngt nak anakk ..😍

In shaa Allah, positive.. tp kalau nak confirm lg, nnti try cek lg 1 minggu..mgkin lg jelas double line tu

4y ago

baiklah . tq sis

tahniahh..kalau kurang yakin seminggu lg test lg....insyaallah terang lah line tuu☺..take care

4y ago

sama2 sis..gud luck

positif sis..asalkan naik line samar ke terang ke tetap positif..tahniah..jaga diri ye..

4y ago

terima kasih sis