JENIS SUSU

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Saya sekarang baru 9 weeks pregnant dan first time. Saya nak minta pendapat ibu-ibu yang berpengalaman, boleh tak kalau saya consume susu yang siap dibancuh dalam kotak contoh brand dutch lady instead of susu formula contoh brand anmum, enfamama, frisomum n etc? Terima kasih semua ?

16 Balas

Saya suka minum susu segar. Alhamdulillah saya mmg tak ada masalah untuk telan apa2 jenis susu. setakat ni paling saya suka susu farm fresh kurma tu. mahal sikit dr susu biasa tapi fresh milk kurang gula org kata. Kurma bagus bagi tenaga. Mana2 susu pun boleh sis asalkan sis dpt telan. Jangan minum susu pekat tin yg buat teh tarik tu je dah la hehe

4y ago

Alhamdulillah untungnya sis bole minum semua jenis susu. Seronok saya baca. Hihi. Saya dah request sample. Dah cuba. Tapi saya tak boleh telan susu putih nampaknye. Kena susu berperisa. Hmmmmmm.

sye minum anmum mula2 tp nk muntah tambah pulak mak sye pernah kene kencing manis mse adik nim 4 minum anmum tu , tgk2 sye pun kene 😭 sye tuka susu terus minum yg dh siap , ducth lady strawberry , kulit anak pun bersih siap pink2 lagi 😆

4y ago

Ohhh so awak consume susu strawberry dutch lady ok la? Saya sekarang selera susu coklat tapi takot kena kencing manis pulakkk. Aduhaiii hahaha.

Sy minum susu maeez... Susu kambing, tpi sy beli yg ada perisa strawberry... Klau minum susu putih mmg sy buang balik... Hahahahahahaha sbb x leh bau lemak susu...

4y ago

Try lah jilat hujung lidah... Hahahahaha klau okey kasi telan habis lah... Mmg elok utk bby , tulang baby... Nnty bby keluar tulang kuat.

Saya mnum susu dutch lady low fat sis.. Then pindah ke susu kurma dutch lady.. Depends laa tekak boleh mnum apa sbb ada je kwn saya 8months pon xmnum susu pun..

4y ago

Full cream tu mmg sedap!! Tapi rmai kata kena amek fresh farm😭 terkulat2 juga laa nk minum

Sya minum enfamama dgn frisomum sagkut gdm...better minum susu yg biasa tu...dh sgkut kena bt bsp 2 mingu sekli..huhuhuhu

4y ago

Sy minum 6 scoop la tu....sekrg dh stop xminum dah...minum susu fernleaf low fat je..lagi sedp..huhuhu...

sy minum susu dutch lady low fat masa awal2.. sb kalau gn susu.. lama2 baru ok.. then skrg minum enfamama

4y ago

Saya sebelum ni minum enfamama. Saya jenis cepat bosan. Jadi cadangnye nak tukar ke susu yang dah bancuh siap, senang sikit. Hahahaha. Tapi sekarang nak minum susu vanilla tak selera sangat dah. Kalau ikutkan hati nak minum susu perisa coklat je tapi takot kandungan gula tu tinggi pulak. Huhuhu.

Blh tp make sure susu tu x mengandungi gula yg tnggi..kang sangkut gdm lak...blh try farm fresh

4y ago

Susu kotak farm fresh setakat ni yg kene dgn tekak sye. X manis, so2 je rse dia. Dutch lady mcm lgi manis rasanya

Sy pun minum susu kotak jew..tp susu yg fresh milk aje..kalau yg lain manis

4y ago

Hahaha..sedap tuh mmg sedap..boleh je nak minum tp dlm kuantiti yg sikit jew

Waalaikummusalam..boleh! Sy pun minum susu kotak je senang. 😁😁

4y ago

Sumbat je dlm handbag atau beli kat stesen minyak. 😆 Sama2.

W'salam..blh je sis tp sis kna pstikan la susu tu krg kndungan gulanya..

4y ago

Ok sis. Macamana nak tahu kandungan gula yang disyorkan ye?