Susu Ibu Hamil

Susu frisomum okay tak utk consume ibu hamil? Kandungan gula rendah kan? Mintak pendapat ibu ibu sekalian. Terima kasih

4 Balas

tak pernah minum frisomum. sebelum ni pernah minum enfamama je. lepas sangkut gdm masa anak 1st terus tukar minum susu fullcream je. better minum freshmilk/fullcream je kalau nak juga minum susu. ni apa yg dietitian kata. tak minum susu pun takpe. kalau nak juga tambah calcium boleh ambil pil calcium. apa pun terpulang pada sis. kalau sis tak ada gdm boleh je minum mana² susu khas untuk ibu hamil

3mo ago

yang tu tak pasti sebab saya tak ambil pil calcium. sis kena consult doktor atau tanya pharmacist

Kalau nurse sy dia mmg tak bg minum susu tepung sbb dia ckp tinggi gula. Better minum susu kotak je. Waktu anak 1st sy minum susu tepung berat naik sampai 16kg. Anak 2nd just minum susu kotak naik 8kg je. Yg penting kontrol nafsu mkn jgak. Hehe

Tak sure la, sbb dr saya suggest minum full cream/fresh milk kotak je.

3mo ago

Oraight thankyou respon !❤️

better minum susu fullcream