Alahan

Assalamualaikum . ada tak mommy2 dlm ni mengandung tpi takde alahan langsung .. pening ke mual ke muntah ke ok je .. makan pun ok je ..? normal juga kan

28 Balas

Normal. Kwn sy lgsg xde mslah ms dia preg. Morning sickness semua xde. Sihat bertenaga. Tak tau dia amal ape. Tp dia mmg jenis suka jaga badan, exercise etc sblm preg. Jg mkn semua. Sy pula msk 5 bulan... Org dh tnya, akak ni due bila... Ehh lama lg... Tp mcm dh x larat je...

Sye sis. Alhamdulillah, da msuk 27w tpi mmg tak pernah ade ape2 alahan atau morning sickness dari awal preggy. Symptom sye cuma slalu sakit punggung and mudah letih je. Slera makan tajam mcm org x pregnant 😂

saya pon takde alahan. kalau tak buat check upt, mybe perut dh besar baru tau pregnant kutt. sbb makan normal, pening / mual sikit pon takde. skrg dah nk masuk 9 bulan dahh. masih seronok makan time pkp nii 😂

4y ago

ahhahaha sma ah cam sya .. kalau tdk check upt mmg xtau diri ni tgh mengandung ..

Wslm sye pun first trimester xde alahan lgsung tp cm mual2,pale pening sikit2 de la tp xtau la permulaan preggy belum ada lg symtom2 alahan klu xde smpai bersalin alhmdulillah ssgt

Untungnya sape2 yg x de alahan mual dan muntah2.. Sy dh 4 bln ni mkin bertambah teruk alahan. Msuk nasi skit je pun tp setengah jam lps tu kluar blik. 😩

4y ago

laa kesian nya sis . tpi tu la nikmat nya bila mengandung ni .. doa bnyk2 ya sis moga Allah mudahkan sepanjang kehamilan ni

Normal sis...sy ank pertama...skrg dah 8 bulan...dr awal smpai skrg xde alahan...syukur alhamdulillah...sbb mcm2 sy nak mkn..sy mkn je...nikmat😘

4y ago

Hehehe... Seronok sbnrnye... Tkot klo ade alahan nk kje pon pyh...ni xde alahan.. Santai aje journey as preggy mom..

Sama. Tak ada alahan langsung,tak pening,tak mabuk,tak muntah,siap boleh berbasikal Dan berjogging. Alhamdulillah dah selamat bersalin baby boy 😁

4y ago

alahaiii dah 3bulan da . hihi tahniah2 .. jaga kesihatan yaa

Normal jaa. Sy ank pertama. Alahan ta dak lgsung.. Ank kedua nih.. Mual tu ada jugak. Tp dh masuk 3 bulan ke atas dh hilang

4y ago

Insyaallah.. Aamiin. Minta Allah permudahkan segala urusan kita sepanjang kita mengandung..

Sama kes mcm sy lah. Alhamdulillah takde mual, takde muntah, takde pening. Selera makan ok je. Syukur alhamdulilah 🤲🏻

4y ago

Tu lah kan. Mula2 rasa pelik jugak apsal tak rase pape. Tp bila fikir balik, ni salah satu rezeki jugak kan 😊

Sy pun tak ada alahan alhamdulillah.. Boleh bedal je semua makanan. Cuma mual2 dan pening sikit tu biasalah.

4y ago

semoga dipermudahkan segala sepanjang kehamilan ini ya sis . jaga kesihatan