ALAHAN 7WEEK

Normal ke 7week pregnant ,makan je terus muntah, pening mual .. Ada tips tak mommy2 untuk jilang mual ni ... Air masak pun xleh nk minum

2 Balas

xleh buat ape. mmg kena paksa jugak mkn n minum. mkn biskut or buah sikit je pun xpe. sy dulu boleh mkn nasi sehari 2 sudu je masa alahan. selebihnya alas perut dgn biskut n buah. mgkin boleh try teh o ais kosong tnpa gula sbb rasa dia mcm air kosong jugak cuma x manis je. sbb klau x paksa, boleh dehydrated n kena masuk air kt hosp. boleh try jugak sapu minyak kapak kt dahi n hidung.

sis klu namanya dh pembawakan MMG xde apa² tips sis...hormon kita TGH berubah + ALLAH nak tiupkn lagi roh malaikat kecil dlm rahim kita . sis bnykn berdoa agar pembawakan ini tak membawa kemudaratan InshaAllah Aamiinn