normal ke pregnant 5-6 weeks rasa taknak makan?

saya takde selera langsung skrg ni. kalau makan terpaksa je.. tapi tak muntah. cuma memang takde selera. kalau tak makan pun saya ok je. normal ke

5 Balas

normal sis 1st trimester rasa gitu. badan baru nk adapt. sama mcm sy dulu. tp kna paksa jgk makan sikit2 sbb kesian kt baby nti. 1st trimester dulu sy malas mkn tp set otak kna makan demi baby. sy makan buah2 & roti buat alas perut. yg penting jgn tinggal vitamin yg KK bg.

2w ago

oh yeke okay saya mmg skrg ni paksa je makan walaupun rasa mual. tapi susu pun saya mcm dah tak nak dah sbb takut muntah.

Normal jee . Trimester pertama badan baru nak suaikan diri dengan hormon baru . Tapi awak tunggu lerr trimester kedua , time tuh dah start ngidam mcm mcm . Selera naik .

2w ago

oo yeke okayy hehe thank you tau

nomal sis tu proses alahan wlopn xmuntah tp slera makan kita akan bkurangan

2w ago

so takpe ke kalau saya kurang makan ye. saya kadang tu makan tengahari je. pagi dan malam saya tak makan

Alahan normal la tu

2w ago

takpe kalau kurang makan..

normal..

2w ago

takpe ke