Veloxin 50mg untuk hilang mual muntah2

Assalamualaikum, saya 8 weeks 6days. Alahan teruk, bau pelik2 sikit je pun tak tahan, mkn pun tak lalu, pening kepala, rasa nak demam je.. sya google ubt utk alahan, jumpa Veloxin.. ok ke nak ambil? Ada mumy2 yg makan tk ubat ni time preggy? #pleasehelp

Veloxin 50mg untuk hilang mual muntah2
9 Balas

hihi saya amik jugak. even dah 12 minggu pagi smpai mlm mmg marathon ke toilet saja sbb muntah. kadang tu rasa toilet tu bilik kedua saya dah 😂 dri awal pregnant smpai sekarang x kluar umah sbb maleh nk bersiap.. kang dah kluar sebok cari toilet nk muntah. kesian penghuni kereta 🤣 tpi lebih baik rujuk ke doc dulu ya sbb x semua ubat muntah kita boleh mknn.

doc ada bagi sy jugak veloxin ni sebab doc cakap sy HG, so far dari 7,8 kali muntah sehari bila makan ubat ni bekurang jugak jadi 3,4 kali sehari muntah..ubat ni sy rasa lebih ok berbanding ubat tahan muntah yang lain

sy makan ms anak 1st Alhamdulillah sgt membantu InshaAllah xde apa2 anak dah umr 5thn dah skrg preggy anak second..pun doktor bg ubt yg sama bila 3-4x muntah sy trs mkn

Sy makan ubat ni.. Dr bagi masa pegi scan baby.. so far sy mkn tak tahan pun.. tetap jgk muntah tp tu ikut org kan.. maybe sesuai dgn org lain..

Sy ambil ni jgk sis, dh 10w pun msih mual pagi tgh hri mlm. Bau mkanan kita x suka lg mual.

1y ago

Sama dgn sy sis. Kdng dah mkn ubat ni pun muntah jgk klau xtahan

sy klinik bagi zincofer utk hilngkn mual tapi lps mkn ubt time perut kosong mesti muntah balik

saya masa 1st pregnancy, doc kk bagi ubat ni..mmg tahan la sikit morning sickness nye

Boleh je nak amik veloxin ni. Takde mslh dgn kandungan. Lebih kurang je dgn maxalon.

1y ago

baik terima kasih. esok saya nk cuba ambil. hrp2 membantu alahan teruk ni.

Saya makan ni, doctor yang bagi 😄