Gosok Gigi Muntah

Assalamualaikum. Ada tak ibu2 yg pregnant gosok gigi je muntah? Kebiasaan korang buat apa nak atasi masalah nie? Sy dah 3 hari berterusan mcm nie. Gosok gigi je muntah. Mcm mana ye.

37 Balas

Saya pun mcm tu.. Try gosok pelan2.. Gosok sikit benti pastu bertenang smbil angkat kepala keatas.. Insha Allah boleh tenangkan dri termuntah

Sama macam saya awal2 kehamilan dulu. Saya tak buat apa. Berus jer macam biasa. Biasa lah tu alahan. Nanti hilang dengan sendiri alahan tu.

Wsalam..sy dari awal mengandung sis mmg akn muntah klu gosok gg..ingtkan lps 3bln dh ilang..rupa2nya berterusan smpai bersalin 😅

Saya plk, tahun llu msa preggy tdak bole klau tdk gosok gigi selepas sje mkn ape2.. msti gosok gigi.. klau x, rasa nk muntah sje..

saya pun sama. kadang2 kumur2 dgn Listerine je. kalau gosok pun masa perut kosong. lepas tu cepat2 ambil gula2 mkn bg hilang mual.

Waalaikumussalam, samalah dengan saya sis. Macam tu juga time pregnant. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

sye awal mengandung mmg slalu mcmtu.. gosok gigi je muntah.. loya2 je rse.. skang alhamdulillah x de rse semua tu.. skang 38w3d

saya pun alami..skrg ni pagi2 saya mandi, sabun, syampoo dulu baru gosok gigi..bila saya bau wangi2 saya hilang loya..

Bab alahan muntah ni tak boleh nak elak. Kalau nak kena, kenalah. Pasrah... Saya 36 minggu masih terbluekk lagi. 😆

Saya selalu jadi muntah2 lepas gosok gigi waktu pagi. Harini 19weeks takda muntah plk, esok taktau la 😂