Assalam.nak tye ibu2 dlm ni,ada yg sama mcm saya tak.xboleh nk gosok gigi.bile gosok je muntah🤢🤢

Tak boleh gosok gigi

7 Balas

skrg awak berapa week?, saya masa 1st trimester mmg jadi mcm tuh, siap tukar ke ubat gigi kanak2x lagi ataupun sblm berus gigi, kena perut betul2x kosong. kalau muntah, takda la muntah teruk.

2y ago

nak masuk 38w da. masuk 2nd trim dulu okay da.

Yaaa sya dh second trimester,Klau gosok Gigi je muntah,tp my mom ckp dlu dya mengandung kakak sya yg first pun jd mcm nie jgak,so bg sya mgkin biasa benda mcm nie😊

sy..dh nk msuk 20 minggu pon still cmtu tiap pagi..asal kumur je muntah pahit..hanyir...😪

Saya dari 1st trimester sampai dah nak msuk 6 bulan masih muntah klu gosok gigi😅

Sy pn sama, kalau gosok gigi akan muntah..tp sjak 20w, alhamdulillah dah ok...😊

Saye kalu gosok gigi gusi berdarah

sama laaa 😭