Gosok Gigi Muntah

Assalamualaikum. Ada tak ibu2 yg pregnant gosok gigi je muntah? Kebiasaan korang buat apa nak atasi masalah nie? Sy dah 3 hari berterusan mcm nie. Gosok gigi je muntah. Mcm mana ye.

37 Balas

Samalah saya,dah masuk 32week tp pantang nmpk berus gigi...😂😂😂 redho je masa memberus..

Sy lalui nya dgn terpaksa. Muntah je lah sebb tak tau nk buat macam.mana lagi. Bertabah je lah.

Sy sampai dah masuk 6bulan pon masih muntah lgi,redha jela..kebersihan tu kena jaga kan hihii

Sye mse 1 trimester.. Last2 husbnd tukar ubat gigi colgate lemon. Rse fresh.. Sis bole try

Tak ad buat ap, sbb lma2 dia hilang sndri . Tpi kekdg fedup juga , last beli lestirine je

sy mcm tu juga masa awl kehamilan.. last2 pakai ubat gigi anak, baru ok 🤣 ubat gigi kanak2

Sy baru jd skrg. Skrg dah 20 weeks. Lg2 gosok gigi pg. Tak sure knp tapi mmg akn muntah

Sy mual2 pregnant smpi 26 week muntah,, tp sy gosok juga gg takut gg rosak nt

4y ago

Ouhh ye ke sis tq ye 4 info 😊

saya pon alami perkara yang sama, asal gosok gigi je mesti muntah

saya... saya tak guna berus gigi... gune sugi n air garam...