Pengalaman keguguran

Assalamualaikum, ada sesiapa di sini yg mengalami keguguran? boleh share pengalaman? terima kasih

18 Balas

First preg sy MC. Sy 1st scan week 7 tp nmpak kantung je & kantung 5weeks . Tggu lg 1-2 mggu utk scan semula. Sblm next scan ade bleeding.. mase tu sy jln2 dekat shopping mall.. sy pegi tandas sy nmpak tompokan darah tp x terang.. sy da rsau tp sy diam je.. esknya sy ke klinik private, scan kantung masi ade tp still kosong.. tp kandungan sy x membesar ikut last period.. spatutnya da 9 week tp kantung masi 5week .. seminggu lepas tu sy gugur, complete miscarriage. X perlu d&c. Sbb da kluar habess semua.. mybe kandunga gugur sbb x berkembang.. doc ada pesan.. kene makan acid folic 3-6 bulan sblm nak rancang pregnancy. Utk elakkan kandungan x berkembanh. Skrg sy da pregnant semula, 5w6d. Syukur confirmation scan ari tu da nampak kantung tp kecil lg coz bru 5 weeks. 6hb April appointment sy buka buku kat kk. Doa kn pregnancy sy dlm keadaan baik ye..

2y ago

aah nk bg trun sndr.. nk dkt2 tarikh dnc bru sy mkn