bedung

Assalammualaikum. Nak tanya kalau waktu siang perlu ke bedung bayi sebab anak sy 1buln 23hr meragam tidur siang sekejap tk sampai 10min dh bangun meragam tk sempat nak buat keje apa pun. Nak menyusu je lebih kurang mengempeng la. Nak bedung kesian cuaca panas sgt. kalau malam sy bedung dia tidur lena. Bangun pun untk susu n tukar lampin je.

20 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

👉 *Sleep Time* 🌸Bantu anak tidur lena 🌸Bantu anak supaya mudah tidur 🌸Bantu anak bangun dalam mood ceria 🌸Memberi tidur berkualiti Cara guna: 👉Sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan Balm ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan tangan dan ubun-ubun. 100% dari Essential oils 😍 Tambahan bahan : 🍄Lavender 🍄Cedarwood 🍄Vetiver 🍄Chamomile 🍄Orange 🍄Marjoram 🍄Bergamot 🍄Ylang ylang Berat: 18 gram Rm49

Baca lagi
Post reply image

Ada baby suke berbedung.. Dan biasanya bila bedung baby rasa selamat mcm dipeluk jd akan tidur lama.. Gunakan kain bedung yg nipis.. Yg mcm kain napkin tu je.. Xpanas.. Dan sy gunakan bean pillow letak atas dada anak supaya ank x cepat terkejut2..

Ikut keselesaan baby ye mummy . Kalau baby okay bedung , bedung lah . Kalau cuaca panas pakaikan barut dgn pempers untuk bedung pon okay . Anak sy da 6 bulan +++ still bedung . Kalau cuaca panas je tak bedung

Anak saya pun macam tu.. sekarang dah 4bulan.. kalau nak tidur, mesty kena bedung.. kalau x bedung, xboleh buat kerja la.. tidur xsampai 10minit..

Anak saya 1bulan 14hari tak bedung pun.. sebab dia tak selesa, malam pun takbedung . Nurse kata kalau dia tak suka bedung takpayah bedung

Anak2 saya semua tak suka dibedung sebab jenis tido angkat tangan keatas😆. Tapi letak bantal kecik atas dada , nak elak baby terkejut

3y ago

Setakat ni alhamdulillah anak ok je tapi anak saya ni jenis tido meniarap , dari lahir sampai ke besar macam tu . memula tido tu je kejap letak bantal , lepastu dah hilang ntah ke mana.

Bergantung pada baby..ade baby yg selesa bedung untuk tidur...mcm ank sy die suke tidur berbedung alhamdulillah lena tidur die...

Kalau nampak die lena bila bedung..tp waktu siang panas..blh bedung tp jgn pakaikan baju..pakai seluar aje..pendapat saya la..

Boleh bedung waktu siang.. Tp pakaikan baju yg tipis dn yg beragin... Ank sy kdg2 sy bedung xpakai baju pakai seluar je..

Bedungkan tgn je, xyh bedung full.. boleh juga just pakaikn barut n bedung, xperlu pakai baju, sbb cuaca skrg pns...