Tidur bedung

Ada x kt sini yg baby nye 3 bulan ke atas pn msih bedung lg ? Baby sy dh nk msuk 4 bulan tpi msih nk kene bedung dlu bru boleh tidur . Kadang2 cuaca panas pun trpaksa bedung jgk , kesian berpeluh2 dia smpai basah bedung nye . Bila x bedung plk dia xnk tidur . Ada cara ke klu nk biar baby tidur tanpa bedung ? #pleasehelp #firstbaby

21 Balas

Anak saya dah masuk 6 bulan start betul2 bedung masa umur 3 bulan cmtu… sbelum tu bedung tp tangan selalu lepas. Ni dah seminggu saya train anak tidur tak bedung… dye lagi suka sebenarnye kita lepaskn tangan dye…cuma kena sabar sikit sbb dye akan ambik masa utk kawal tangan dye. Anak saya tidur wajib bg puting dlu, so tangan dye tu selalu cabut puting dari mulut dye. Ni dh lama2 dye sendiri faham n slowly tak usik puting… Kalau nampak tangan dye nk pegang puting saya akan alihkan n dye akan gentel2 bantal peluk/patung. InshaaAllah harap2 berjaya lah sampai besar hehe

normal sis. anak sulung saya sampai umir 1 tahun masih mintak bedung 😂. kalau tak bedung dia tak nak tdor,nangis je. bayangkan..kain bedung pun tak buat dah nak bedung dia. tapi saya bedung jugak,lilit2 je mana yg boleh 🤣. anak no 2 saya,bedung sampai umur 2 bulan je. astu dah tak nak bedung.. sis kalau nak tdor kan anak,bila cuaca panas tu pakaikan singlet je. tak pun baju lubang². atau tak payah pakai baju. pakai barut dgn Pampers je dah..misi cakap kalau cuaca panas,tak payah pakaikan baju pun tak apa. kesian anak,panas..

3mo ago

Anak saya 10 bulan masih nak bedung. Kalau tak bedung, tido tak lena. Takpe ke eh?

Anak saya masa newborn tknk bedung selalu lepas tangan… dh masuk 3 bulan suka berbedung sampai lah skrg ni 6 bulan. Tapi bedung nya yg zip tu je bkn ketat pn… sbb tknk bg tangan dye usik puting je…Cmne saya nk ajar anak tidur tak bedung ye 😭 haha menyesal lak bg bedung masa 3m tu…

My baby now dh nk msuk 4 bulan , masih berbedung , pkai bedung kain nipis je , klau tk berbedung susah betul tido nye , tangan nye tk diam garu muka la garu kepala la , nk pusing sna pusing sini

boleh join live sleep training 4m-2yrs kat fb Tasneem mom and baby Club khamis ni pkul 10 pg. boleh follow ig baby language jugak. nnti diajar mcmmna nk cerai bedung ngan buai

Kalau tak silap sy baca artikel, bedung sampai 3 bulan je.. Sbb die xbiasa lg keadaan kt luar dah biasa sempit dalam rahim. Lpstu kena buka bedung supaya otot2 die bergerak dgn active

sis cari kain net yg ntuk kita basuh baju xnak bg baju rosak tu...potong bukak bg panjang n jadikan bedung. xda la panas peluh2 baby tu. selamat mencuba 😀

anak sy pulak xnk bedung, kalau bedung mesti menangis mengamuk.. padahal nk bg dia tidur lena je.. dh 3 bulan ni lg la xsuka bedung.. mcm mna nk bg dia suka ye😅

2y ago

Msa baby sy bru2 lahir mcmtu jgk lh xnak bedung mngamuk2 dia , hbis trburai bedung nye . Sy biarkan je dia tidur tnpa bedung . Tp start sebulan lebih tu dia meragam je xnak tidur . Tu yg try bedung bru lh blh tidur . Smpai skrg tidur nk kene bedung je

Sama macam anak saya 3bulan pun still bedung nak tidur. Kalau tak bedung tidurnya kejap je. Tangan terkapai2 buat tidur tak lena. Kesian tengok.

sy time tdo dlm bilik je bedung sbb bilik berekon & xsuke tgn die xdok diam.. 🤣 xpon sy meniarapkan je, elok sikit tgn x terkepak².. 😂