Zincofer

Assalammualaikum Hai semua. Nak minta tolong bgi pendapat. Sekarang sy tgh 2nd pregnant after miscarriage, Alhamdulillah kandungan dah nk masuk 15 minggu. Dah check up then nurse bgi zincofer. Sebelum ni sy tak de alahan sgt, xde muntah2 cuma loya sikit2 sahaja. Tapi lepas mkan zincofer, terus loya, muntah n pening2. Baru 2 hari mkn ubat ni setiap pagi. Mohon bantuan ibu2 disini. 2nd pregnant ni, ibarat first time bgi sy. Sbb pernah gugur.

Zincofer
98 Balas

sye pun pepagi tak bole makan rasa loya n nak muntah, cuba amik time nak tido so far sye okay je amik time nak tido, sbb zincofer nie khasiat byk dan tinggi tuh ada org bole terima ade yg tak bole, kadang lepas amik zincofer nie sye kne carik sesuatu yg bole hilangkan loya mcm buah ke.. slow slow badan sye daa bole serasi

4y ago

Ok. Kiranya take time jgk la ubat tu nk serasi dgn badan kita. Risau nk mkn sbb mmg habis semua mknan muntah plus selera effect jgk. Jadi x lalu nk mkn.