Boleh ke makan pil Zincofer 2hari sekali?

Assalam..nk tny ni,blh ke klu mkn zincofer 2 hari skli sbb sy jd loya truk bla stiap kali makan pil ni,smpi nk tdo pn tganggu sgt. Nurse yg suggest suh mkn sblum tdo tp tu la loya muntah truk sgt. Nk minx pendapat ibu2 dn bakal ibu smua...

2 Balas

Kalau makan setiap hari pun belum tentu naikkan HB sbb kadang2 bkn semua kandungan vitamin tu akan diserap dlm badan. Apatah lagi nak makan 2hari 1x. Better sis mkn setiap hari. Kena paksa diri demi kebaikan baby. Kalau x dpt telan jgk, sis try minum dgn jus oren. Kalau still x dpt telan, sis mtk tukar yang lain dgn nurse.

4y ago

Tq sis atas pdpat n nsihat

Lebih baik makan setiap hari

4y ago

Tq sis ats nsihat...