Zincofer tak sesuai

Saya 18w dah skrg. Baru2 ni nurse tukar ubat kepada zincofer. Before ni sy mkn obimin. First time mkn, masa drive gi keja, muntah teruk. Sy rasa zincofer tak serasi dgn sy. Mkn obimin ok lagi. Ada tak yg jadi mcm sy? Bole ke inform nurse dan tukar ubat yg lain? Mohon pandangan ibu2 sekalian.

3 Balas

Saya pon tak sesuai zincofer, dh ikut tips makan sebelum tidur dgn oren, lepas makan tu baring nak tidur dlm setengah jam auto pening kepala angin muntah terus, dh la rasa macam pelik2 besi2 merah, doktor cakap boleh tukar maltofer tp kena beli sbb di kk takdak, jd saya dh try maltofer alhamdulillah ok

Saya pun xsesuai zincofer.. 10 minit lepas makan je auto muntah yg nonstop sampai kene masuk air.. last2 tukar maltofer .. alhamdulillah serasi ..

Ya, boleh. Saya pun macam tu juga. Inform nurse then nurse tukar ubat.