zincofer.

Assalam. Sy 12w preg. Last month sy 1st time check up n nurse ade bagi pil zincofer. Sy dh cuba ubat tu lebih seminggu n mesti mual loya sebagainya. Skang dh lebih 2 mggu sy stop mkn ubat tu. Takpe ke klu tak makan zincofer tu ? Sbb nye nak tanye nurse nak kne tggu lame lg utk check up. Risau pulak.

2 Balas

Sy mkn zincofer dr 4bulan smpai la 9bulan.. Memang loya bila mkn.. Sbb tu kalau bole makan waktu malam sebelum tidur... Pastikan perut kosong utk tindak balas yg berkesan.. Sis xbole stop mcm tu sbb awal kehamilan ni la janin perlukan banyak zat2 penting utk pembentukkn organ & lain2

Waalaikumussalam, macam saya, saya makan juga zincofer. Alhamdulillah, lama2 okay. Saya ni pula anemia in pregnancy, hb sentiasa low. Mmg tak boleh skip ubat yg kk bagi. Better makan dulu sementara nak tunggu next appointment dan tukar ubat