Tertanya-tanya

Saya mengandung 10 mggu, dr awal prgnant, sy x pernah alahan. Masuk je mggu ke-10, sy strt muntah2. Adakah itu normal @ sbb sy x sesuai consume zincofer. Bulan2 sblm ni, after check up kat KK, sy dibekalkan zincofer. Lps mkn zincofer, xde masalah sblm ni. Tapi lps masuk 10 weeks, lps mkn, confirm muntah.

2 Balas

Maaf, 1 lagi soalan... kakak2 di pejabat sy, suruh sy consume iberet. Ptt sy cuba @ sebaiknya, sy tggu nxt appointmnt di KK n mklumkan yg sy x boleh nk consume zincofer?... maaf la banyak sgt x tahu... first prgnt

Normal, sy 12weeks start morning sickness smpai la 20weeks, x selesa sngt , kena bnyk bedrest

5y ago

Terima kasih utk nasihat... sy akn cuba