Susu formula

Aslm ibu2 semua..sekarang ank sya full fm.ank sya genap 4 bulan ari ni.sya akn bg susu bdn bila dia nk tdo je, susu sya dah drop sbb x sempat pam n kekangan masa tuk pam lagi2 sya seorang frontliner .,sya x yakin tuk pam di tempat kerja ngan suasana yg meragukan...then bila terpandang je muka ank,sya rasa sgt bersalah sbb sya rasa sya x bg yg terbaik tuk ank..😢ade x ibu2 alami perasaan mcm saya?sya hanya perlukan sokongan ibu2 memandangkan ni ank pertama saya..sya rasa terlalu sedih lebih2 lg menjaga wad covid , penat n semua perasaan bercampur baur..

2 Balas

Sy pun frontliner tapi setakat ni alhamdulillah susu still banyak. Anak dah 6 bulan. Anak first. Kalau penat, stress, tak cukup rehat, memang susu akan cepat drop. Kalau puan tak yakin nak pam kat tempat keje secara biasa yg gunakan breast pump yg ada wayar tu, boleh gunakan breast pump yg handsfree dan still boleh buat keje mcm biasa. Sy penah tgk doc kat tempat sy keje buat mcm tu masa tgh attend pesakit. Cuba puan cari masa relax kan diri utk kurangkan stress bila ada waktu free. Selalu fikir positif. Bila sy rasa susu sy mcm drop, sy akan selalu set balik minda sy “susu aku still banyak utk anak aku”. So susu akan banyak balik lepas tu. Sebab penghasilan susu ni boleh dipengaruhi jugak dgn pemikiran kita 😊

kalau susu drop mommy jg risau boleh cuba Nufiya mmg kejap je susu penuh 🤗 www.wasap.my/60129876070/nufiya