susu formula

Haii.. mummy..ibu..mama.. Sya nak tnya pndpt psl susu formula..ank sya sda 4 bln 1minggu.. sblm nie sya bgi susu formula brand dugpro 1..skali msuk 4 bln nie ank sya mengalami sembelit..kesiann..nangis2 bla mau membuang..pastu berat ank sya naik xbnyk.. dr 4.5kg time 3 bln timbang..msuk 4 bln 4.7kg sj..sya risau ..dgn sembelit nya lg ..brat xnaik bnyk..nti msuk 5 bln tuk beklinik kna naik 5.3kg kata nurse sya.. Apa susu yg ngam tuk ank sya nie..tlg mummy..ibu..mama bgi pndpt

1 Balas

Minum frisolac comfort.. Utk lancarkan tahi baby.. minum bila perlu sahaja lepastu bila berak dah okay.. Try frisolac biasa atau try susu dutchlady..