Pantang Larang Kehamilan

Apakah pantang larang semasa hamil yang paling mengarut anda pernah dengar?

Pantang Larang Kehamilan
20 Balas

“Jangan makan kambing kalau taknak otak anak lembap” Masalahnya aku tengok adik beradik dia semua takde pun yg habis spm. Straight As UPSR pun takde. Diploma ke degree pun takde jugak. Jadi kenapa nk salahkan kambing 😌

jgn suka tido nanti payah nak beranak , buat kerja jgn separuh jalan nanti anak nak keluar pon separuh jalan adoi kalau dah pengsan kena bt jgak kaaa bagi habis baru pengsan hahaha

5y ago

betoi tapi sekarang suami tkmampu lagi tambah2 skrang saya tgh menunggu hari ,, saya taksuka kdg2 owg tua bt keja sikit2 mengeluh adoi adoi adoi laa padahal masak jaa pon yg kita ni dalam satu masa bt lebih pada dia takmerungut pon walaupon penat dgn keadaan cmni ..

Jangan pakai shawl pusing2 nnt tali pusat terbelit, jangan siang ikan....hasilnya sy minta market yg siangkan hehehehe...tp pregnant kali kedua sy abaikan je pantang larang semua tu

Byk. Jgn lilit tuala kat leher nnti anak terbelit tali pusat. Jgn hirup kuah guna senduk nnti dahi anak jendul. Jgn duduk kt pintu nnti ank xnk keluar duk kt pintu je. 😂🙄

semua ngarut😂🤣 tk pnh ikut 1bnde pun . bunuh binatang ank ikut la ape la . the heck . takkan nak biau je ulau patok😂🤣

5y ago

hahaha byk nye karut marutkan . org bebel² sy buat tak dgr je😂 doc soh mkn ubat takmo dgr . pastu percayakn mitos die😂

paling mengarut pernah dgr kalau bersalin czer nnti ibu tk syg anak mcm ibu bersalin normal🤷🤷🤷🤷🤷🤷🤷🤷

Jgn mndi mlm2.. nanti air ketuban jd darah... Kite ni pns.. mndi la.. ingt slesa ke tidi dlm keadaan pns.. berpeluh2...

Jgn makan daging,aym,coklat nnt ank kena kuning...si ayah jgn belah kelapa,potong rumput nnt ank x sempurna kepalanya..

Jangan potong rambut,jangan potong kuku... Hurmm cukup 9 bulan.. Kita jadi mk lampir.....

5y ago

Haha..makan mee xpyh garpu

kalau ibu malas anak pun malas 😢 padahal kita preg cepat semput buat kerja slow slow ja 😢😢

5y ago

Aahh slalu dgar cmni.. Kalo kita pening tahap nk pgsan tu, xkn nk uat keje gak kn.