Baju Baby Newborn

Apa pendapat ibu2 sekalian.. boleh jadi rujukan utk ibu2 yg baru nak dpt org baru nanti.. Biasanya baju NB muat sampai baby brp kg ya.. Credit:Iman Abdul Rahim

Baju Baby Newborn
23 Balas

masa anak 1st dulu beli semua baju 3-6m, skali anak jenis tubuh kecik..punya lama boleh pakai baju² tu semua mmg jimat. pakai sampai dah lusuh la org ckp. anak kedua beli baju NB dlm 6 pasang, yg lain² semua saiz 3-6m. nampak la kemas skit pakai baju ikt saiz badan tp ok je dapat pakai lama jgk. mmg anak² jenis tubuh kecik. dah besar ni mmg cpt sgt plk membesarnya. asyik kna bli baju & seluar baru je 😁😁

Kami beli baju saiz 0-3 bulan. Belum tahu anak besar mana. Get ready je. Beli pun 5 pasang. Tak kisah lah muat2 ke, gelebeh ke. Asalkan bermanfaat kat semua. 😊 Kita sendiri tahu kemampuan kewangan kita. Tak perlu ikut cara perbelanjaan orang lain.

sy beli bnyk baju newborn sbb sy seperti diatas. xsuke tgk baju mengelebeh. tp terpulang masing2 ad pendapat kan. kalau nk jimat beli besar sikit. kalau jenis xkisah, beli jela saiz newborn bnyk2. dah xmuat simpan buat kenangan. ni saye la. lain org lain carenye.

anak pertama saya , suka beli size newborn byk.. xsampai sebulan dah xmuat dah.. kena beli lain, nak pulak time tu pkp 😂 pada saya lebih baik beli size besar.. at least boleh pakai lama sikit...

2y ago

pendapat sy beli ja baju nb tu ..untuk beberapa pasang ja..4pasang pun dah cukup untuk nb yg bru kluar dri rahim bila lagi nak beli baju nb kan 😅😅..jgn ckp membazir klu hnya stakat brpa helai ja..kesian baby kluar2 ja pakai baju besar apa sla nya masa dia bru kluar dri rahim dia pakai baju kecil ngam2 badan dia kan comel 🤪...jgn la over sangat nak belikan baju nb smpai bnyk2 sangat cukup untuk dia pakai dlm 1minggu ja ada jga kenangan baju first day c baby dan simpan la

Anak saya umur dah 7 bulan still lagi muat baju newborn. Paling besar pun saiz 3 bulan camtu. Badan anak saya jns kecik. Masa lahir pun 2.48 je. Pakai baju newborn pun dah mengelebeh. Jadi tak rugi rasa beli baju newborn byk2 ritu. 😅

for me, Beli Newborn sikit je 10 pasang ke.. sebab baby cepat besar😌Alang2 tu beli la baju besar2 pulak senang.. Nak simpan kat adik2 bongu pun tak sure boy or girl😅nak simpan boleh je kot dpat baby jantina sama senang jgkkk

anak saya kecil,jadi baju newborn die pakai smpai 7-8 bulan,kalau brand pureen & anakku(0-3 month) pakai smpai setahun lebih sb cutting besar sikit.cuma masa lahirkan dia saya beli dlm 10 pasang je newborn.

baju new born ni beli sehelai dua je .. sebab baby ni cepat besar .. belum sampai seminggu baby dah mengembangkan badan 😅

betul. saya pun beli banyak baju newborn. tak suka tengok baby pakai baju besar-besar. baby saya lahir 2.6kg je pakai baju newborn still besar

Beli ikut kemampuan. Kalau mampu, apa salahnya. Kalau tak mampu, beli sikit sikit pun dah okay. Nanti anak pun cepat besarkan. Duit banyak lagi nak pakai.