Size baju newborn baby

Hi. Nak tanya, biasanya if korang beli baju utk newborn baby, better ambik size 0-3months or 3-6 months? Konpius lah hihi. First time la katakan nak shopping baju baby ?

27 Balas

Kalau tak nk nampak bby pakai baju gelebeh besar amek la 0-3 month. And beli la dalam 5helai ke 7helai macam tu ikot laaa sebab baby cepat besar. Lepas tu boleh beransur beli 3-6bulan. Hehe. Itu kalau sy. Lain org lain caranya. Ade org terus beli 3-6bulan banyak terus. Depends 🙌🏻

2y ago

3years ago.. adoii.. lambat betul sya..

Newborn bli bj siang 2set bj mlm 2set..beli baju 3-6m 2set siang 2set malam..kita xtau anak klua besa mana..mcm saya ank no.3 keluar dlu berat 2.74kg..anak no.4 klua 3.5kg pula....2mggu ja pkai bj newborn..syg je bj tu..pampes pun bli 1pek je newborn..lps tu pkai size s..

Suami sy belikan bju bby nb 30helai.. sbb suami x suka anak dia pkai baju gelebeh2, beli byk sng nk tukar2.. ni skrg 37w3d.. Anak ke4.. Mmg excited setiap kali shopig hehehe.. Tp tulah atas org jgk pikir mcm mna, klo sis rasa ckup ,inshaa Allah ckup laa ..

sy hari tu beli newborn (nb) skit, 0-3 sikit. . ada size s sikit.. total cukup 10 helai dulu. tp kena rajin la basuh hari2. baby masuk 3 months baru sy beli baru baju , sebab nb x muat dah. lg pun anak sy x la naik mendadak. ikut berat baby masing2 jugak.

Utk newborn sis bli je 2 or 3 psg..lepas tu yg lain2 bli size bsr..sbb bila bby dh umo sebulan..cpt bdn dia mmbsr nti.. bile size bsr blh pkai.lm..xperlu kerap bli bju dh lepas tu😉

4y ago

Most wlcme😉

Kalau anak berat 3kg++ better ambil 6-12m. Kalau ambil new born takut lepas pantang dh tak muat. Lagi² baby brestfeed sepenuhnya. Belajar dari pengalaman anak yang lepas².

sy beli 0-3m baju lengan pjg 3psg n baju lengan pendek 3psg😅 takut x muat n x cukup skg nak order lg dkt shopee ni utk 3-6m takut baby bambam pula keluar😂😂

Sy pon beli semua 0-3m . Tak de yg nb 😅 sebab baby cepat besar kan.. total semua dalam 10-12 pasang camtu. Nanti br beli lain, tengok macam mana saiz baby nanti.

Saya beli size 0-3 tapi tk banyak 3helai baju pendek 3helai bju panjang. Tk tahulah muat ke tidak. Sbb last scan je baby dah 3kg lebij 😂

Sy amek 3 4 helai je size newborn 3 helai size 3-6 bulan yang lain semua amek 6-9 / 6-12 😂😂😂 Sbb org kata baby cpt membesar.