Baju Baby Newborn

Apa pendapat ibu2 sekalian.. boleh jadi rujukan utk ibu2 yg baru nak dpt org baru nanti.. Biasanya baju NB muat sampai baby brp kg ya.. Credit:Iman Abdul Rahim

Baju Baby Newborn
23 Balas

Ikut pengalaman akak2 sy, diaorg nasihat kalau nak beli baju nb baru, beli 3 4 psg cukup, nanti sebulan dua baby kuat nyusu dah besar pakai size lain pula😍

ikut bajet dan poket sendiri. masing2 ada pilihan . kalau rasa tu pilihan trbaik untuk kita, buat. takde sape larang. bende ni smua tengok pada bajet kita.

kalo jenama fiffy baby sy pakai smpai 2 bulan lbih ..tp ada bju(tiada jenama),baby sy skrg 5 bulan pun masih blh pakai....berat baby skrg 7kg

mcm saya ..baby newborn saya muat 2 bulan ..lepas tu dh tak muat .beli yg 0-3 bulan je senang ..beli sikut je dulu takyah beria beli byk ..

Sy xsuka simpan banyak2 baju, so sy plan nk beli yg blh fit smpai 6 bulan. Then ipar sy pun ada beri 2-3 set baju nb jd sy tak fokus sgt.

Org ada duit blh beli bju newborn tapi kalau org nak jimat beli baju bsr sikit lama blh pakai

2y ago

bagi sy x berbaloi beli nb sbb mmg sekejap sgt pkai. sy pulak selagi blh pkai nk pakaikan. mak Sy ckp pkai yg loose2 la baby selesa nk bergerak bernafas. mak Sy ckp jgn la mcm barut nangka pulak. jgn terlalu menggelebeh pn x blh jgk. masa tu x reti lg first time beli baju bby. ank sy 2.55kg. baju yg 0-3 month pn kejap je pakai. tp terpulang la atas budget and poket masing2 nk pkai sekali pastu dah xnk pkai simpan sampai reput ke. nk kasi org belum tau lg org nk ke x. kdg2 org amek bt kain buruk je. skrg Sy pregnant anak kedua xtau la boy ke girl. yg sulung boy. harap2 Kali ni girl. klau beli pun sikit2 jela color pink. klu org kasi pn sy suka yg besar blh pkai lama blh simpan. ni ada yg org kasi x bukak lg. ada yg dah x blh pkai sedihnya huhu kenangan drpd kwn baik. skrg baju tu dah ada kekuningan sikit sbb dia kasi tu color putih. tp prmberian org x kisah la mcm mna terima dgn hati terbuka rezeki ank🥰

baju newborn sy beli 3 4 psg je. slebihnya sy beli 0-6/3-6☺lgpn lps brsalin ramai yg hadiahkan baju newborn utk bby😆

beli lahhh mcm mna pown...guna duit sndri kn...nnti xbleh pkai baju tu smpan la...ad rezeki lagi utk adk2 dya nk pkai

sy beli 6m-18m..sbb baby cepat besar n buleh pakai lama,pastu jimat,kalo elok lagi buleh bagi kt org😅

Saya setuju tngah statement ni. Mmg x suka tngok baby pkai bju bsr2. Nmpak selekeh😅