Anak tak nak mkan

Anak umur dlm 9bln lbh..bg bubur nasi dy tolak..bg nsi kasar pn dy tolak..gigi dah nk tumbuh batang yg kelima..risau gak tp susu ttp mnum bnyk

6 Balas

Hi mommy. Anak bila nak tumbuh gigi memang macam tu. Selera makan mereka sangat kurang. Tapi kena juga bagi makan. Bagi makan biskut ke, popsicles ke. Kalau minum banyak bagi je buat masa ni. Tapi still bagi makan at least roti atau biskut pun okay. Buah pun boleh bagi

bg bubur kosong ke? bila dh tumbuh gigi ni,peel perangai lain mcm sikit. nk mkn yg berperisa skit. jgn dok bg bbur nasi sama brokoli sje🤣 xsedap. misi pon tegur. kalau ibu yg mkn mcm tu,sedap x. huhu

anak saya sama macam sis...ko masak la apa pon..mang x mau makan tapi kalo bawak p makan kedai.. sepinggan tu pon boleh habis..sekali sekala boleh la..ni hari2 rabak hahahaha

gigi gatal nak tumbuh. bole try bagi popsicle buah buahan atau finger foods

selalu tukar2 rasa dan tekstur makanan nk bgi naik selera dia..

anak tumbuh gigi mmg cmtu