Apa mknn yg boleh mbantu mningktkn HB?

Apa mknn yg bole mbntu mngtkn HB?

20 Balas

Seafood, sy dr awal smpi 6m preg hb rendah. Mcm² cuba x jd. Last solution, kerap makan seafood/shellout. Alhamdulillah bila cek naik. Cuba lah. Sbb doc pun ckp seafood one of penyumbang hb naik

Kismis, kurma, jambu batu... Selain dari tu.. Air rebusan buah kering... Sy sndr amalkan.. Sangat membantu naikan hb... Nak cuba.. Boleh contact seller ni 0133463882... ☺️

Byk sis cthnya bayam, ikan bilis, hati ayam tapi sy x jalan makanan ni kecuali kurma. Kurma je la sy makan tiap² hari. Dan paling penting jgn skip ubat yg nurse bagi..

consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) ,hari2 mnum caffien pon HB cntik 😂hari2 mkn mnis pon gula control ,baby kuar xkena jaundice even mak pak drhO+ 😊

Sy suka makan jambu batu & pati delima..Hb sy dr awl hamil smpai skng 38w xpnh bawah 11..Cuma jgn skip vit yg nurse bg..

Pati delima, kismis, Sanquick jus xgula, kurma, kekacang, ikn bilis,

Hati ayam, sayur sayuran hijau, jambu, betik

Hati ayam,hati capi dan syuran bayam...

Ambil supplement vitamin E & vitamin C

Mkn kurma,jmbu batu dan iron tab