xnak mkn

ank da setaun 2 bulan..xnk mkn nasi lngsong., suap nganga tp kluar kan balik..bila bg ayam mkn pastu kluarkan die nk mkn sdri tp mkn skit je da.. bg mkn sndri xnk pulak.. npe ye.. risau gak.. nnt kmbung perut pulak..?

8 Balas

mkn ape yg org2 mkn.. klu spe yg mkn die kcu.. bile suap klu nk telan die telan.. klu x die buang., pastu bile suap die kluarkan pastu msokn blik dlm mulut..bg mkn sndri xnk..😅.. pnh bwk die mkn kt kdai., roti canai ke nasi ayam die nk pulak mkn., 😑 kt rumah nasi xnk lngsung., bg ayam je pon skit je..mkn main2 ., susu kuat tp nk bg susu je tkot kmbng perot., sy rjin bg die biskut., klu biskut die suke..,tp sme gak la..mkn skeping pastu da xnk.. 😂

Mcm anak sy. Sekarang dh nk masuk 3 tahun.. Xnak makan nasi. Pening kepala mikir. Mcm2 bentuk kita buat nasi tu sbb nk bg dia excited. Tp sama jgk, dia tenung ja. Dia suruh kita yg makan nasi tu 😑 Tp nasib la dia makan benda lain walaupon xmakan nasi. Tp tu lah, nk makan piza, spagetti.. Awl2 dulu nk yg beli ja. Tiap hari beli pizza. Now sy buat sendiri ja kt rumah.. Biarlah nk makan piza je pon, aslkan anak nk makan 😵

5y ago

Anak sy mkn vit scotts gummies tu. Doctor yg suggest. Mmg selera mkn dia bertambah. Cuma nasi tu ttp xmkn lah.. 😅

Sama ank sy, skrng stahun 2 bulan.. Bagi la mknan ape yg berasaskan nasi, confirm reject.. Bg roti die ambik, tp mkn sikit sangat2.. Mcm anak sis jgak biskut die mkn.. Tp klau bagi buah mmg laju, siap mintak lagi.. Yogurt, biskut, kropok, buah, tu mmg die mkn.. Kadang sy paksa sumbt dlm mulut, menangis2 tak nak.. Sy pon dah buntu jugak nk buat mcm mana...

5y ago

anak sis nk jgk buah.. ok la tu.. ank sy buah xnk lngsong.. mkn buah yg tertentu je.. agknye jnis ank kite ni nk mkn tp skit2 kot. kite je kne rjin bg., 😅 tp sy mmg bg pon.. kdg2 die buang smpai mls da nk bg.. cmne pon kne bg gak..😅

Tu normal Sis anak sye Yg first setahon 8 Bln.. Setiap Kali tuko Bln dye akan pilih makanan Kadang Seminggu Xnk mkn nasi kn mkn bubur je.. Cube Sis kurangkn dye minum susu formal.. Bagi mkn dulu baru bagi susu.. Kadang-budak ni kenyang susu je Sbb tu Xnk mkn

Sme cm Adek spupu sy laa.. Smpai skrg da drjah 6 xmkn nsi lnsung.. Dia mkn mee, Bihun, spegeti cmtu jek.. Tp bdn dia bambam gak sis.. Hahaha😂

5y ago

Dulu Adek sdare sy ni kita org pgel "mat saleh", sbb dia xmkn nsi.. Kalo tgok kita mkn nsi ng smbal belacan dia ke, dia uat muke pelik.. Hihii.. Tp dia cerdik sis.. Kdg2 budak2 yg pelik skit ni, cerdik2 smue.. As a mom, kita kne slalu positif kn.. Makcik sy tu cm2 org dok kutuk dia sbb ank xmkn nsi, org ckp dia yg mnje kn ank laa ikot khndak ank sgt laa ape laa mcm2 laa, tp dia just ckp "kekurangan ank dia just xmkn nsi jek cm org lain, tp yg lain ank dia perfect." kata2 ibu ni doa kn.. ☺️

dia suka mkn apa sis?? sy pon cmtu jgak..perhati apa yg dia suka mkn n bg ja dia mkn yg dia suka tu..skit tkpa tpi bg kerap ...

xbg susu die mngis bg mkn pon xnk.. tpkse bg susu.. mcm ikot mood die nk mkn die mkn..xnk da.. cmtu la die.. 😂

Join grup baby food kt fb sane byk info berguna