Tak nak makan

Hi mummies, saya risau lah ank sy ni xnk makan,, 7 months+ dia nk tumbuh gg,, roti rusk tu nk dia makan,, makan nasi pun 2 3 suap je terus xnk, apa patut sy buat,, rasa risau sngt bila xnk mkn😓😓 mummies boleh tolong ke? Buntu dh ni,, ank xnk mkn bubur,, nk mkn nasi keras je #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

4 Balas

mak saya selalu pesan kalau anak taknak makan jgn paksa.. ikut ja mood diaa.. mmg ada hari baby xnk mkn xnk susu.. esok ka lusa ka dia akan nk balik.. tapi kita kena selalu cuba la.. buat ja mcm selalu. tiap kali waktu dia kena mkn, kita buatkan jaa.. dia nk ka xnk tu xpa.. janji anak ceria takpa dah.. tapi kalau dh dia nk nasi keras bagi jelah kot.. ada ja stgh baby xsuka moi2 nii.. dia expert lebih la tuuu 😅 hehe sorry kot silap mana2 saya pon first mom jugak 😅

bubur kosg ke? kne letak perasa sikit la sbb anak da mkn roti rusk.. cmpur la syur + serbuk ikan bilis/ayam homemade.. klu x nak xpe.. try menu2 lain yg anak ske.. pasta ke.. asalkn anak mkn...

9mo ago

da try brand2 mknn yg jual kt pasaraya? cbe try.. klu bby x nak sbb nk tmbuh gigi la kot.. tp bby memg mcm tu.. anak sye pun ade hri kurg mkn.. kurg susu.. tp sye offer je..

mungkin gatal gusi. cuba sejuk susu dlm chiller. ataupon buat makanan yg boleh makan sejuk2 mcm overnight oat ke. taufu fa ke. ais cream ke

Then bg je la dia. Ok je. Asalkan tak tercekik, gagging tu biasa nnt lama2 dia ok.

9mo ago

Takpe, anak sy pn xmkn sgt umur2 ni. Kita relaks2 je. Nnt dia akan makan jugak