Baby Sembelit

Anak sy 6 bulan 3mgu. Sy dh bg makan puri. 2 hr dh nasi n carrot. Tp dia poo sikit2 n ketul. Tu sembelit kn? Dia dh xnk mkn, dia suka simpan lma2 padtu bru telan. Susu 3oz xhbis. Air msk minum pon simpan dlm mulut. Any idea utk selera dia makan? ?

2 Balas

Sis.. 6bulan dia baru belajar makan. Jd xpa klau dia just mkn 3 4 sudu. Bru belajar.. perut dia kecik lagi. Tkut overfeeding nty. Silap2 perut dia reject n muntahkan balik..😅 mgkin nmpak ketul2 sbb air yg kluar skli njis tu dh terserap dgn kapas pmpers.

5y ago

Oh yeke sis. Okay sis