anak tak suka makan

assalamualaikum ibu2.. anak sy bru msuk 6bulan. hari ni kali keempat sy bg makan. anak susah nk mkn. smpai nangis dia xnk mkn puri yg sy buat. sy dh bg puri lobak merah,nasi kosong,kentang dan kurma. adakah sy silap dgn bg anak mkn puri berbeza setiap hari? contoh puri lobak merah kena bg 3hri berturut2 ke supaya dia suka. sbb sy bg tiap hari puri lain2. minta pencerahan dan pengalaman dpd ibu2 semua. thank you.. ?

1 Balas

Awalan perkenalkan mknan pd bby eloknya bg bbur kosong shj...sbb kita nk kenalkan mknan pepejal pd bby...bkn nk memperkenalkan rasa pd bby....elakkan kenalkan rasa tlalu awl nati ank jd memilih mknan...

4y ago

alhamdulillah baby dh bselera mkn skrg. tekstur dh sdikit kasar dan skrg tiap hri bg karbo+ protien + serat. snack time sy bg buah.