Baby tak berak 7 hari

Hai semua, sy nk tanya. Baby sy umur setahun 4 bulan, dia memang sentiasa sembelit. Selalu berak 4/5 Hari sekali. Dia minum air bnyk, buah pon selalu makan. Buah betik, singo pear, plum, tembikai. Smua dh bagi. Tp still tak jalan. Sampai tahap sy bg ubat sembelit dekat dia. Utk first n second time makan ubat memang berkesan untuk dia. Tp after 3rd n 4th time makan ubat sembelit tu, tak jalan untuk dia. Dia still tak berak smpai 7 Hari. Sy bimbang. Ibu2x ada tips tak utk masalah macam ni?

1 Balas

maksud ye najis dia keras ke puan? biasa kalau sembelit combination makanan kurang tepat. biasa bagi air masak bape ml? puan boleh cuba bagi natural probiotik contoh natural yogurt. yg plain. boleh bagi dengan buah . cntoh buah naga + yogurt. dalam menu anak kena ada sayur hijau mcm pokchoy, kangkung. boleh buat excercise kaki bagi najis lancar. ni secara general la puan. sebaik nya kalau puan bimbang consult dengan doktor ye.

4y ago

*Btw