Baby xnak makan

Salam semua n harap admin approve...macammane ye...anak dh 7 bulan tapi still xnak makan ..sy dh try bg makan 2 kali sehari tp mesti 1 kali je makan...if makan tu dalam 2 sudu stgah yg lain main2 n dh pandai buang sendri ..dia just nak bf je lebih...try finger food and buah pon sama...gigit2 buang...xde telan...sy dh try bg sejuk n suam sume jenis makann dia buat mcm tu...sy try msak menu baru tp still sama,sy blom prkenalkn ikan bilis lg sbb x taw dia allergic ke x,sbb bg yg ad ayam dia makan ok je...stakat ni bru prkenalkn bbur+ayam+carrot pon sama...sjak dri start bubur kosong la dia mcm tu...sy just risau,adakah baby sy ni x brsedia makan lg?help 😔😔 tambahan dia slalu slsema,demam n trbaru batuk sbb faktor jerebu ni 😓😓😓 skrg sy beli nestum baby pon sama...dh x taw nak bg ap...dh cuba jarakkan waktu myusu...bg dia makan time dia btul2 lapar pon sama...1 sudu je msuk btul2 yg lain dia sembur2 buang....dah cuci mulut n lidah dia stiap hari...kiranya stiap kali lepas mandi pagi akn check dalam mlut n cuci... #ibubuntu #babynakminumsusubdanje

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

saya pon sama sis haha anak sush nak makan. ni dh 7 bulan still makan main main. ada hri dia makan . ada hri mood malas makan sntuh pon tak. bula bagi makan.. buat muka pdahal dah makan dh sblum tu tp buat muka lps tu xnak makan.. adui pening nak bt mcm mna.

saya x ikut pun 4dr ke apa saya tumis je makanan baby , makan sama2 dengan anak bg dia ada selera , bg je dia rasa tekstur makanan dgn tgn dia sendiri harap2 membantu sis

8mo ago

tukar tekstur makanan pun ok jgk sis , bg nasi lembik bkn nasi blend , mcm baby saya makan nasi butir 6 bln x pun nasi kasar bg lembik dia buang 😅, bg je dia pgg biskut tu sis jgn giveup benda baru mmg lambat sikit nak adapt 😁