Anak sembelit apa petua dia anak baru masuk 7 bulan sekarang,

Anak saya hari ni dia berak poo poo dia seketul je lepas tu ada darah sket kenapa ye mommy2? Dia sekarang dh start makan umo dh 7 bulan..dia dh 2 hari x berak..makan banyak sy bg dia oat n start bg puree labu ngan bubur kosong + serbuk ayam sedikit ngan minyak olive virgin...dia makan tu ke berak dia sembelit..kesian pulak sy tengok..ada petua tak mommy2??#pleasehelp #firstmom #bantusharing

4 Balas

Puan harus seimbangkan meal anak. Perlu ada karbo, protein, fibre. Apa yang Puan beri semua tu karbo. Jadi perlu beri baby makan buah dan sayur juga. Air masak pun perlu mencukupi.

1y ago

setuju 👍🏻

kena cuba bg makanan tu satu2 utk tgk mana yg buat dia sembelit. mungkin oat, mungkin puree. kena bg dia makan buah juga, oren/kiwi mcmtu.

ank sy tiap kli berak keras. sy terus bagi minum air n susu bnyk2.

Bagi buah betik atau buah naga.