anak 12 hari susah tidur even dh susukan

saya dh susukan tp die ngisap sikit2 pastu tertidur...kalau die haus betul elok die hisap.to time dia ngantuk mcm tu lah. bile die lepaskan puting tu sye slow2 letak dkt baby cot. time dia tidur lena alhamdulillah. tp lagi bnyk yg die meragam n x jd tidur. time letak sblh tidur pulak even nyusu sikit. masalahnya sye czer...susah nk ngiring lama2..pastu x nak ajar tidur ngan sye ..... baby cot x letak sebelah sbb sye susah nak turun katil nnti... mcm mne ni.. ni dh 5 pagi..mcm zombie x tido

2 Balas

Saya pun masa baby baru lahir hingga seminggu 2 camtu stress kadang sampai nangis sebab czer juga,jahitan tu rasa ngilu sgt bila lama pangku baby,baby pun tak nak tidur di baby cot,dia selesa tidur kat sebelah saya,but now my baby dah 27 hari dah.Asal pagi tu saya pindah kat baby cot dia.Jahitan pun alhamdullilah luar dah sembuh,cuma luka dalaman jer belum sembuh sgt.Yang sabar sis baby memang camtu suka meragam.Saya kadang sampai nak marah sebab penat kan.Alhamdullilah masih dpt kawal dan suami pun tolong bantu juga.

2mo ago

Sama sama awak😉😊

sama dgn sy..sy pun czer dah hari ke 22..awl2 sy tdo dduk je sbb susah nak bgn dduk sakit kat tmpat czer..sy tak letak kat baby cot...sy letak kat tilam sbelah sy..senang sy nak amik dia..baby sy pun minum sikit tdo..bila letak dia bgn balik..kene pasti kan baby betul knyg dgn ngtuk..nt dorg akan tdo bila kita letak..sy pun smpi skrg ada hari jd zombie..ada hari baby sy tdo..bgn untuk susu je..

2mo ago

welcome 🤗