Saiz baju baby

Anak first, xtau sgt pasal ni. Tp ada org ckp x perlu beli size newborn. Beli yg 3m ke atas. Betul ke mcm tu?

29 Balas

Sy waktu anak sulung dgn kedua dulu tak ada lgsg sy beli baju newborn, size 0-3 pun sepasang dua ja, byk 3-6m 😅 Yg anak ketiga ni pula sy beli size 0-3 dua pasang jaa, byk 3-6. Sekali nyaa kesiann baby sy 😂 gelebeh2 pakaian dia 😂 By 2nd-3rd week dpt la bbrp gift pakaian size nb and 0-3m alhamdulillah. And masih muat lagi size nb dan 0-3 (sekarang baby dh masuk 30 hari). brand Fiffy cutting kecil, size 0-3 lebih kecil banding size NB brand Anakku dgn Pureen. Lain org lain pendapat sis, sy yg dulu pendapat tak payah nb, saya yg sekarang pula nk kata sediakan jg la size newborn tiga empat pasang 🥹🥹🥹 Mmg dalam 4-5 weeks ja baby akan muat size newborn tapi sy rasa kesian saya berkira nak belikan baju yg terletak kemas kat baby (pendapt sy lepas sy bersalin anak ketiga ni, dan tak ada size baju nb sy belikan dia, bila dpt gift size nb baru sy nmpk kemasnyaaa dan selesa nmpk baby pakaian x terlebih londeh hahaha)