saiz baju baby

Salam. Nak minta tolong. Sy nk beli baju baby, tapi tak pasti pasal saiz. Saiz newborn ngan saiz 12@3M tu sama k? Byk yg nasihat klu beli baju jgn ambil semua saiz utk newborn, ambil separuh saiz +1 lebih besar. Thanks in advance #newmomtobe

8 Balas

Mcm sy wktu buat detail scan doktor ckp saiz baby besar sikit dr usia dia. Jd baju sy beli byk saiz 3-6m. Yg nb ni sehaelai dua je. Beza sikit je dlm seinci. Klu tag baju tulis 3m tu mksudnya 0-3m. Wktu beli cuba bertanya kt promoter tu. Dlu sy keje promoter bhgian baby. So tau la sikit2 bab saiz baju baby ni.

Saiz newborn & size 12/0-3m tu sama ja, tp ikut brand jugak, mcm brand anakku or disneybaby cutting ada besar sikit. Tak perlu beli byk, beli dlm 3-4helai ja. Mcm baby sya pakai bju newborn dlm sbln ja, lahir 3.5kg

Saiz newborn saya beli 5 pasang je . Yang lain semua beli 3month - 6 month . Hehe sebab ramai kata baby cepat membesor . So standby sikit je

mcm sy bli baju newborn byk jgk....nseb bek baby lahir kecik....smpai 3@4 bulan pon still boleh pakai lagi.....

klau sy slalu amik 6-12 sbb bby cpt membesar..n bby newborn pkai baju besar sikit x pe chomel je..

1y ago

betol tu bagus ambil size yg MCM sis ckp ne..cpt membesar baby biar beberapa hari..ndak dsngka juga 😅

Ambik size 3-6 bln sis..tapi baby ni beza2..kena yg gebu mmg cpt ketat la..hehe

Newborn utk Baru lahir. 12 tu utk setahun. 3M tu 3 Month.

Beli sikit je sbb baby cepat mmbesar